WELMAN-EN-STROOP
 STAMBOOM

home Informatie Mijn stamboom Het familiewapen Mijn foto's Links
 DE
FAMILIE
WELMAN

 

Ik heb tot dit moment 3 families gevonden met de naam Welman. Deze heb ik (nog) niet kunnen koppelen. Ik zelf stam af van familie nummer 1

  1. Genealogie van Barend Hendrik Welman, meest wonende in Amsterdam (Dit is mijn stamboom en ben gestrand bij Barend, geboren in 1768 in (waarschijnlijk) Goldenstedt, Duitsland.

  2. Genealogie Welman meest wonende in Brielle (Deze tak hoort waarschijnlijk bij genealogie 3)

  3. Genealogie Welman te Hoorn, zijn vader in geboren in Katwijk aan Zee. (Deze is helemaal uitgezocht door Ingrid Welman en er is vooralsnog geen koppeling met genealogie 1)

Met dank aan alle mensen die hun reeds gevonden gegevens  aan  mij  wilden geven  en/of  gepubliceerd hebben .

 DE
FAMILIE STENEKES


Dit is de stamboom van mijn moeder. De familie Stenekes komt het meest voor in Friesland en Groningen. Mijn grootouders zijn rond 1900 naar Amsterdam gegaan, waarschijnlijk omdat daar meer werk te vinden was.

De meeste gegevens heb ik gevonden via internet. Heb wel een aantal documenten gefotograveerd in het archief te Leeuwarden, maar de mensen die wat verder van de familie Stenekes afstaan, die heb ik alleen genoteerd vanuit Genlias.

DE
FAMILIE STROOP De familie Stroop is grotendeels uitgezocht door 3 familieleden. Jan, Rien en Frans Stroop hebben baanbrekend werk verricht.

De genealogie begint bij Wensel Stroop. Hij krijgt meerdere kinderen, maar alleen zijn zoon Johannes kreeg nakomelingen.
De stamboom splitst zich dan op in 2 takken:

  1. een Wenceslaus-tak: de nakomelingen van Wenceslaus de Tweede, het eerste kind van Johannes. Hier is de meeste informatie van omdat Arnold Stroop (mijn man) hiervan afstamt.
  2. een Adrianus-tak: de nakomelingen van de broer van die Wenceslaus, namelijk Adrianus, het zesde kind van Johannes.

Met dank aan Jan, Rien en Frans Stroop en alle mensen die hun reeds gevonden gegevens  aan  mij  wilden geven  en/of  gepubliceerd hebben .

 DE
FAMILIE BIESHAARDit is de genealogie van mijn schoonmoeder Alie Bieshaar.
Hier ben ik nog steeds niet aan toe gekomen, maar wat ik heb wil ik graag met u delen